/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Peter lavell
Home » voor kinderen

Peter Lavell voor kinderen

Peter Lavell voor kinderen

Peter speelt niet alleen muziek voor volwassenen maar doet ook kleine concerten voor kinderen op bassisscholen, kinderdagverblijven en zelfs ziekenhuizen. De muziek van Peter Lavell is een vrolijke mix van country en blues met een knipoog naar de 20er en 30er jaren, aangevuld met een repertoir van kinderliedjes leent het zich uitstekend voor verjaardagen en allerhande feestjes waar jong en oud zich zullen vermaken.

Peter is aangesloten bij de stichting Memorabele momenten (Memo) waar hij zich met veel plezier inzet voor de allerkleinste muziek liefhebbers

“MEMO komt!”

Elke keer is het weer een verrassing wie er komt en met welk instrument of talent. Is het een trompet, een fluit, een contrabas, iemand die danst of een vogel nadoet? De artiesten nemen de kinderen met hun spel mee naar verre oorden, naar een jazzclub of een concertzaal, naar de boerderij, een middeleeuws kasteel of de woestijn. Het ene kind kijkt als betoverd, het andere begint mee te wiebelen. Het ene laat zich meevoeren, het andere blijft oplettend om zich heen kijken.

“Kan ik dat ook?” Met een mengeling van angst en bewondering legt het kind zijn hand op het instrument. Vaak mogen de kinderen meedoen, dansen, vliegen of proberen zelf geluid uit de gitaar te halen. De kinderen zijn geen passieve toeschouwers maar maken deel uit van het spel.

De artiest is de gast, de vreemdeling. Hij komt naar plekken waar de kinderen al zijn en zich veilig en thuis voelen. Hij staat niet op een podium en maakt zelden gebruik van decor of kostuum. Wat de artiest meebrengt is – naast zijn instrument en talent - liefde voor het vak, inspirerend enthousiasme en een eigen unieke persoonlijkheid.

Peter is ervan overtuigd dat kinderen die op jonge leeftijd in aanraking komen met kunst zich op latere leeftijd gemakkelijker (artistiek) ontplooien, dat zij sneller een instrument gaan bespelen, gaan dansen of naar podiumvoorstellingen gaan.